hUbBsAn

ETT FALSKT LEENDE GÖR DET HELA BARA SÄMRE!

Plan för samverkan i Bygden!!!!

Kategori: Allmänt

Samverkan mellan skola och näringsliv

Hede hösten 2009

 

 

 

Beskrivning

Projektet ska hitta nya former för och utveckla samarbetet mellan grundskola och näringsliv, bland annat genom att utveckla och förbättra praoverksamhet samt företagsbesök. Projektet kommer också att skapa nätverk för lärare, studie- och yrkesvägledare och representanter från näringslivet. Öppna upp relationen och öka kunskapen för att underlätta yrkesval och framtidsplaner.

Syfte

Öka kunskaperna om näringslivet och företagande hos elever, lärare och studie- och yrkesvägledare och även för att visa bygden vad vi har i närområdet. Syftet är också att alla skall få möjligheten att lära sig om företag, arbeten och näringslivet i bygden.

Mål

Målet för projektet är att på olika sätt stimulera entreprenörskap samt att utveckla och hitta nya former för samarbetet mellan elever, näringsliv, lärare och studie- och yrkesvägledare samt att ge dessa en ökad kunskap om entreprenörskap och näringsliv för att på så sätt kunna uppmuntra och stödja ett entreprenöriellt förhållningssätt hos eleverna. Målet är även att skapa en god kännedom om näringslivet och företagsamheten.

Målgrupp

Elever, lärare, studie- och yrkesvägledare i grundskolans alla årskurser samt förskolan. Även företagen i näringslivet i bygden. Arbetsmarknaden och  bygden

Hur skall detta utföras?

Eleverna på Sonfjällsskolan och förskolan Björnungen kommer att få olika uppdrag som de skall på sina egna sätt utföra.

Eleverna i årskurs 9 kommer att få fadderföretag som de under mässan lördagen den 7 november ska representera och visa fram.

Eleverna kommer under ca 4 dagar vara på sina fadderföretag och där skall de lära sig om företaget och vara med i företaget för att få största möjliga förståelse och grund för att sedan kunna visa upp detta på bästa sätt.

SKOLA NÄRINGSLIVS Mässa

LÖRDAGEN den 7 NOVEMBER 2009

(i samband med näringslivsveckan)

Församlingshemmet HEDE

Klockan 11-15

Även andra aktiviteter kommer att äga rum under denna dag i bygden. Lång öppet på butiker mm.

KONTAKT projektgrupp

 

Helena Bredesen

Studie- och yrkesvägledare
Sonfjällskolan

070-3856227

helena.bredesen@fc.herjedalen.se

hedebyn@live.se 
 

Lisa Kuehne

Projektansvarig

0730-34 36 94

Kuehne84@hotmail.com

 

Hör av er till oss om ni har frågor, tips eller funderingar!

 

 

VÄL MÖTT

Skola näringslivs projektgrupp

 

 

Kommentarer

  • Mamma M säger:

    Hå Hå ja ja Nu Händer det saker ser jag SKIT KUL och väldigt nyttigt för Elever Pedagoger och företag Lycka till med detta Kramar M M

    2009-09-02 | 08:22:23

Kommentera inlägget här: